Ново училище

Създателката на Алба Суим, Лида Милкова е в сърцето на проект, свързан със създаването на ново частно училище, където центърът е детето.

В училището ще има прекрасен спортен комплекс с 25 метров басейн  

В момента преподавателския състав на училището преминава през редица обучения.

В тази връзка Лида Милкова търси да назначи „треньор“ (натисни за повече инфо) по плуване.

Училището се очаква да отвори врати през учебната 2020г/2021г.

Конкретно за плуването, Лида Милкова ще продължи със своята успешно развита програма, която е усвоена от редица обучения в Австралия, Испания и Америка както следва:


Морско конче – деца на възраст от 2½ до 4 години.

Морско конче 1 – за да премине нивото, детето е придобило умението да плува самостоятелно 1 дължина с плувки.

Морско конче 2 – за да премине нивото, детето е придобило умението да плува самостоятелно 1 дължина без помощни средства.

Сребърен делфин – деца над 4 години.

Стрела – детето се научава да потапя лицето си във водата, да плува крака гръб и преминава нивото след като може самостоятелно да премине 3 метра чрез плъзгане “стрела’ с дъска.

Торпедо – детето се научава да плува крака кроул с дъска и е готово да премине нивото, когато може да самостоятелно да изпълни “стрела” без помощни средства и да измине 5м.

Златна рибка – детето се научава да плува ръце гръб и е готово да премине нивото след като придобие умението да плува самостоятелно “мелничка” (кроул без поемане на въздух).

Делфин – детето се научава да плува кроул с дъска и преминава успешно нивото след като умее да премине 10 метра с добра техника.

Акула – детето се научава да плува 1 дължина кроул и 1 дължина гръб с дъска и е готово да премине в следващото ниво след като преплува разстоянието от 1 дължина кроул / 1 дължина гръб без помощни средства (1 дължина = 20 метра).

Бронз – детето умее да плува крака бруст по гръб и преминава в следващо ниво след успешно преплуване на 5 дължини (100 метра)

Сребро – детето умее да плува крака делфин с плавници+ръце бруст, умее да плува бруст координация и преминава нивото след успешно преплуване на 10 дължини кроул (200 метра).

Злато – детето умее да плува 1 дължина делфин и преминава нивото след успешно преплуване на 20 дължини кроул (400 метра).

Спорт и здраведеца и възрастни могат да участват в непрофесионални състезания

Напреднали I – плуващият умее да работи с хронометър, умее да работи с хронометър, усъвършенстват се салтата, обръщанията, стартовете – обемът на плуване е 1500 метра.

Напреднали II – развитие на качествата скорост, сила, издържливост. Обемът на плуване е 1800 метра.

Напреднали III – Усъвършенстване на плувната техника и физически качества. Обемът на плуване е 2000 метра – При интерес насочваме към спортни клубове.

Плуване за възрастни

Индивидуален подход според уменията на обучавания