Често задавани въпроси


Колко време отнема да се научиш да плуваш?

За някого умението да плуваш може да значи да се задържиш на повърхността на водата, за друг-да можеш да преплуваш дължина на басейна. Целите на АЛБА Суим са да обучи плувците да плуват минимум 400 м. свободен стил с добра техника без да спират.

На каква възраст детето може да започне с уроците по плуване?

Най-малките плувци на АЛБА Суим могат да започнат на 2 ½ години. Програмата предвидена за деца до 4 години се нарича “Морско конче”.

АЛБА Суим подготвя ли състезатели?

АЛБА Суим подготвя деца и младежи за тренировъчна дейност посредством програмата “Спорт и здраве”.

Насърчават ли се плувните занимания за възрастни?

Разбира се, плуването е здраве! Възрастта не е извинение, а стимул за практикуването на най-доброто аеробно упражнение и придобиването на животоспасяващи умения.

Колко занимания са необходими за да се научите да плувате?

Влияние оказват възрастта, двигателните способности и постоянството.

Широките рамене в плуването?

Плуването развива хармонично цялото тяло. Спортно-състезателните занимания разширяват гръдния кош. Но дамите могат да бъдат спокойни, плуването само ще подпомогне изграждането на тяхната стройна фигура.

Препоръчват ли се плувни паузи?

Да, понякога твърде голямата амбиция детето да напредне бързо води до неговата демотивация. В този случай могат да се препоръчат кратки плувни паузи. След тях обикновено детето идва с нетърпение да затвърди наученото и да придобие нови умения. Но нека не забравяме, че постоянството и последователното увеличаване на натоварването води до добри резултати!